Aveņu sēkliņu eļļa, auksti spiesta, kosmētikas un pārtikas kvalitāte

avenes
avenes aveu_sklas
3,30 EUR
Tilpums

Specifikācija

Anglija
sēkliņas
Auksti spiesta.
100% tīra un dabiska, neapstrādāta , pirmā aukstā presēšana bez jebkāda ķīmiskā šķīdinātāja, kosmētikas un PĀRTIKAS kvalitātes.
dzeltena eļļa ar saldenu aromātu.
Rubus idaeus
Sausa āda, Problemātiska āda, Visiem ādas tipiem

Kopējai ādas veselībai: Aveņu sēklu eļļa ir bagāta ar omega - 3 un omega - 6 taukskābēm, kā arī A un E vitamīniem. Pateicoties šīm sastāvdaļām, tā ir ļoti barojoša un veselīga izvēle. Īpaši šī eļļa palīdz sausai, bojātai un iekaisušai ādai.

Ir pierādīts, ka aveņu sēklu eļļas omega-3 un omega-6 taukskābju sastāvs samazina oksidatīvā stresa ietekmi uz ādu. Tā ir bagātīgs alfa-linolēnskābes avots, ar izteiktām pretiekaisuma un dziedinošajām īpašībām. Tā ir mīkstinoša, eļļojoša, kondicionējoša, rada lipīdu barjeru, nodrošinot ādai aizsardzību un mitruma saglabāšanu. Parasti to lieto atšķaidījumā (ieteicams 10-20%).

Lai iegūtu šo eļļu ar smalku aromātu un  lielisku dzeltenu krāsu , vispirms ir nepieciešams no avenēm noņemt mīkstumu. Pēc tam sēklas savāc, žāvē, sasmalcina, lai tās galu galā pārvērstu pulverī . Pēc tam šo presēto pulveri auksti spiež, lai iegūtu eļļu ar svarīgām anti-novecošanās īpašībām.
Bagāta ar E vitamīnu , palīdz cīņā pret ādas  novecošanos un mazina grumbiņas.

Atjaunojoša,  pateicoties neaizvietojamo taukskābju (omega-3 un omega-6) saturam, izmanto ādas niezes mazināšanai un jutīgas ādas mīkstināšanai. Tradicionāli to iesaka lietot kā papildinājumu atopiskas ādas kopšanai (ekzēma utt.). Šo eļļu var iekļaut nakts krēmos, atjaunojošā un aizsargājošā kosmētikā. Tā kā tā ir bagāta ar antioksidantiem un karotinoīdu, tā ideāli piemērota kosmētikā pēc saules.

Aveņu sēklu eļļas sastāvs ir unikāls!

Taukskābju sastāvs  :

  • Polinepiesātinātās neaizvietojamās taukskābes , F vitamīns:  linolskābe (omega-6) (47,63%) un alfa-linolēnskābe (omega-3) (27,87%)
  • Mononepiesātinātās taukskābes (MUFA): oleīnskābe (omega-9) (16,22%)
  • Piesātinātās taukskābes (AGS): palmitīnskābe (4,43%)

Omega-3 un 6: omega-3 un omega-6 tiek klasificētas kā neaizstājamās taukskābes, jo cilvēka ķermenis tās nespēj ražot. Tāpēc būtisks ir ārējs ieguldījums. Omega-6, ko pārstāv linolskābe, nonāk keramīdu sastāvā. Tie piedalās epidermas lipīdu atjaunošanā. Linolskābe palīdz ierobežot ūdens zudumus no ādas, vienlaikus tai piemīt mīkstinošas un barojošas īpašības. Omega-3 (alfa-linolēnskābe) papildus ādas elastības uzturēšanai, aktīvi iesaistās pretiekaisuma procesos: tā mazina apsārtumu un nomierina kairinājumu.

Citas aktīvās sastāvdaļas :

  • E vitamīns (aptuveni 5600 mg / kg): dabisks antioksidants
  • Galīnskābe: dabisks antioksidants
  • Karotinoīdi (beta-karotīns, luteīns un kriptoksantīns) : anti-brīvo radikāļu darbība, tie aizsargā audus no deģenerācijas.

Ieteicams aveņu sēklu eļļu lietot gan pirms sauļošanās (aizsargās), gan pēc (atjaunos ādas šūnas).

Augu eļļa ir ļoti jutīga pret oksidāciju. Uzglabāt 6 līdz 8 mēnešus pēc atvēršanas ļoti vēsā vietā (vēlams ledusskapī), oriģinālajā iepakojumā, slēgtā, pasargātā no gaisa!

BRĪDINĀJUMS : Šīs īpašības, norādes un lietošanas veidi ir ņemti no aromterapijas, hidrolaterapijas un fitoterapijas uzziņu grāmatām vai vietnēm. Tie tur ir regulāri atrodami , daudziem ir apstiprināti zinātniskie vai pētnieciskie novērojumi. Tomēr šī informācija tiek sniegta informatīviem nolūkiem, tā nekādā gadījumā nevar būt medicīniska informācija. Jebkurai lietošanai terapeitiskos nolūkos konsultējieties ar ārstu.