Zirgkastaņas ekstrakts

zirgkastaas_ekstrakts
2,60 EUR
Tilpums

Specifikācija

Zirgkastaņu sēklu ekstrakts
šķīst ūdenī. Pievieno ūdens fāzē vai gatavai kosmētikai (krēmiem, šampūniem, dezodorantiem, tonikiem u.c.), kā arī ārstnieciskām kompresēm un skalojamiem līdzekļiem
kuperozai, apsārtušai, pret tūsku un matu izkrišanu

zirgkastaņu ekstraktu iegūst no Aesculus hippocastanum augļiem. Tam ir pretiekaisuma, prettūskas, pretsāpju un kapilārus nostiprinošas īpašības, tas palīdz sašķidrināt asinis un aizkavē stāžu rašanos kapilāros. Zirgkastaņas ekstrakts satur triterpēnu glikozīdu (saponīnu), escīnu, kumarīnu, eskuletīnu un tā glikozīdu – askulīnu, flavonoīdglikozīdus, kvercitrīnu, izokvercitīnu, kempferolu, cieti, eļļu, sterolus un miecvielas. Zirgkastaņas ekstraktu lieto dažādu asinsvadu saslimšanu gadījumos: traumētas vēnu sieniņas, venozās atteces traucējumi, varikozi paplašinājumi, hemoroīdi, čūlas, vēnu iekaisums, trombozes draudi dzemdībās vai pēc operācijām, acs apvalka tromboze. Tāpat to izmanto dažādu arteriālās asinsrites traucējumu– sklerotisku izmaiņu kāju asinsvados, locītavu reimatisma, žultspūšļa saslimšanu un dzemdes asiņošanas gadījumā. Zirgkastaņas ekstraktu plaši pielieto arī kosmētikā. Līdzekļi, kuru sastāvā ir zirgkastaņas ekstrakts, ir ar pretiekaisuma, tonizējošu iedarbību. Tie uzlabo mikrocirkulāciju, samazina asins pieplūdi ādas augšējiem slāņiem, stiprina kapilāru un vēnu sieniņas, novērš trombu rašanos kāju asinsvados, samazina celulītu, cīnās ar matu izkrišanu un aizsargā no nevēlamā UV starojuma

1-10% kosmētiskajos līdzekļos