Esam radoši un šoreiz, izmantojot garšaugu ēteriskās eļļas, izveido savu salātu eļļu vai mērcīt! Par bāzi ņemam labu olīveļļu, vīnogu kauliņu eļļu, kaņepes eļļu, ķirbju sēklu eļļu, varētu arī rapšu vai saulespuķu eļļu- to eļļu, kuru ir iecienījusi Tava ģimene.
Uz 100ml augu eļļas iepilini 6-12pilienus ēterisko eļļu vai arī Tev vēlamo ēterisko eļļu maisījumu, sakrati, atļauj nedēļu nostāvēties un piemēram, rozmarīna vai diļļu eļļa gatava! Pievieno pudelē kādu kaltētu garšaugu (svaigi augi var bojāt eļļu), lai izskatās garšīgi un kārdinoši! 1piliens ēteriskā eļļa būs atbilstoši aptuveni 1-2 ēdamkarotēm kaltēta auga pulverim. Protams, ar garšaugiem aromatizēto eļļu labāk glabāt tumšā stikla pudelē, jo gaismā tā oksidējas un paliek rūgta. Bet- tā ir tikai maza daļa no iespējām, ko dāvā ēteriskās eļļas.